ELKÖTELEZETTSÉG, INNOVÁCIÓ, MINŐSÉG

Friss, gyümölcsös borainkról ismertek minket. Olyan borokról, amelyek őszintén beszélnek a napsütötte Kunsági borvidékről, a bámulatos helyi szőlőfajtákról, a minőség iránti elkötelezettségünkről.

Generációk óta elválaszthatatlan a Frittmann család életétől a szőlőművelés és a borkészítés. Mindig is finom, minőségi borokat akartunk készíteni, örömszerzésre, ünneplésre alkalmas italokat, amikhez büszkén adjuk a nevünket. Ezért is kerestük szüntelenül az egyedi utakat: a magyar innováció kiemelkedő példájának számító Irsai Olivérrel az elsők között jelentünk meg, és akkor kezdtünk jó savú, üde, gyümölcsös rozékat készíteni, amikor itthon ez a műfaj még ismeretlen volt.

Testvérként összefogva hagytuk el a felmenőinktől örökölt gazdálkodói hivatást, hogy borászatot építsünk. Az édesanyánk háza mellett indult birtok az elmúlt évtizedekben a borvidék meghatározó pincészetévé fejlődött, a család is nagyobb lett, és ma már a gyermekeink, Anita, Tamás és Péter is vezetői és építői a márkának.

Ma a két generáció együtt dolgozik azon, hogy bebizonyítsuk, mire képes a kunsági terroir a könnyed, gyümölcsös boroktól egészen a tölgyfa hordóban érlelt komoly tételekig.

A Frittmann testvérek, István és János